1 Κατανόηση του Content Marketing
Giotech edited this page 3 years ago
This file contains ambiguous Unicode characters!

This file contains ambiguous Unicode characters that may be confused with others in your current locale. If your use case is intentional and legitimate, you can safely ignore this warning. Use the Escape button to highlight these characters.

Η κατανόηση των σύνθετων μετρήσεων που σας βοηθούν να αξιολογήσετε την απόδοση της στρατηγικής μάρκετινγκ περιεχομένου σας δεν είναι εύκολη. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να το κάνετε.

Τα επιτεύγματα της καμπάνιας μάρκετινγκ περιεχομένου εξαρτώνται από τις σωστές προσπάθειες προς τη σωστή κατεύθυνση. Έτσι, οι στρατηγικοί περιεχομένου του κόσμου ξεπερνούν τον χρόνο για να μετρήσουν και να παρακολουθήσουν αυτές τις καμπάνιες.

Συνολικά, το 89% των εμπόρων κατατάσσει την ενίσχυση της ικανότητας μέτρησης και ανάλυσης του αντίκτυπου μάρκετινγκ ως κορυφαίας προτεραιότητας. Μέρος αυτού σημαίνει ότι έχετε τις σωστές μετρήσεις για τη μέτρηση και την παρακολούθηση της απόδοσης μάρκετινγκ περιεχομένου.

Τρόπος παρακολούθησης KPI βασικού περιεχομένου μάρκετινγκ

Όταν θέτετε σε εφαρμογή το πρόγραμμα μέτρησης, ξεκινήστε αποφασίζοντας πόσο συχνά θα συλλέγετε τα δεδομένα σας. Ένα υπέροχο πρόγραμμα για να ξεκινήσετε είναι να αξιολογείτε την αποτελεσματικότητα του μάρκετινγκ σε μηνιαία βάση.

Στη συνέχεια, δημιουργήστε ένα υπολογιστικό φύλλο που τεκμηριώνει και παρακολουθεί τα ακόλουθα:

Οι στόχοι μάρκετινγκ σας. Εάν έχετε πολλά, μπορεί να σας βοηθήσει να τα βάλετε σε σειρά προτεραιότητας. (Με αυτή τη γνώμη, θα έπρεπε να έχετε συμφωνήσει για τους στόχους με την ομάδα διαχείρισής σας. Αν δεν το έχετε κάνει, τώρα είναι η ώρα να μπείτε στην ίδια σελίδα.) Οι βασικοί δείκτες απόδοσης (KPI) που θα χρησιμοποιήσετε για να μετρήσετε την αποτελεσματικότητα μάρκετινγκ του περιεχομένου σας. Το σχέδιό σας για την επίτευξη αυτών των πληροφοριών απόδοσης. Ποιος θα είναι υπεύθυνος για τη συλλογή καθώς και την αναφορά αυτών των δεδομένων.

Μετρήσεις επιτυχίας μάρκετινγκ περιεχομένου για να ξεκινήσετε την παρακολούθηση

Η επισκεψιμότητα είναι η ουσία του διαδικτυακού περιεχομένου. Εάν κανείς δεν πλοηγείται στον ιστότοπό σας, δεν έχει σημασία πόσο απίστευτες είναι οι αναρτήσεις του ιστολογίου σας. Κανείς δεν θα τα διαβάσει, οπότε τα ιστολόγια δεν θα σας κάνουν τη χάρη.

Αν θέλετε να το επαναφέρετε στα βασικά, η επισκεψιμότητα είναι μόνο μία μέτρηση που πρέπει να μετρήσετε. Φυσικά, μπορείτε να χωρίσετε αυτήν την κίνηση σε διαφορετικές κατηγορίες. Στο Google Analytics, οι μετρήσεις που θέλετε να δείτε είναι:

Χρήστες - ο συνολικός αριθμός μοναδικών επισκεπτών στη σελίδα σας Προβολές σελίδων - ο συνολικός αριθμός προβολών μιας σελίδας στον ιστότοπό σας Μοναδικές προβολές σελίδας - Εάν ένας μόνο χρήστης έχει δει την ιστοσελίδα σας πολλές φορές, αυτές οι επισκέψεις συνδυάζονται σε μία προβολή σελίδας για τον υπολογισμό αυτής της μέτρησης.

Μετατροπές

Άρα άτομα επισκέπτονται τον ιστότοπό σας και διαβάζουν το ιστολόγιό σας; Εξοχος! Ωστόσο, τι άλλο κάνουν όταν έχουν σταματήσει να διαβάζουν; Κάνουν κλικ στους συνδέσμους σας καθώς διαβάζουν περισσότερα; Εγγραφούν στο ενημερωτικό δελτίο σας; Ολοκλήρωση συναλλαγής ηλεκτρονικού εμπορίου;

Για τις μάρκες B2B, η τελική μετατροπή είναι δυνητικοί πελάτες ή ακόμη και άμεσες πωλήσεις. Λίγοι αγοραστές θα μετακινηθούν από το να μην γνωρίζουν ποιος είστε για να αγοράσετε απευθείας από ένα φανταστικό άρθρο. Επομένως, οι μάρκες B2B θα πρέπει να παρακολουθούν το ταξίδι των αγοραστών από ελαφρύτερες μετατροπές, όπως συνδρομές ή αναλυτικά κλικ σε βαθύτερες μετατροπές, όπως εγγραφές προσφορών.